4 z 15
Poprzednie
Następne
12 potraw wigilijnych, które powinny znaleźć się na świątecznym stole. Zobacz, o jakich daniach nie możesz zapomnieć
4. Śledź ze śmietaną i jabłkiem
Na Wigilię polecamy przepis na śledzie ze śmietaną i jabłkiem lub śledzie po kaszubsku. Kliknij w link i zobacz przepis: Śledź po kaszubsku z cebulką i rodzynkami
Składniki na śledzia ze śmietaną i jabłkiem:
0,5 kg śledzi
2 kwaśne jabłka
1 cebula
250 g śmietany 18%
3 łyżki majonezu
sól, pieprz, koperek
Jak przygotować śledzie?
Pokrój śledzie na kawałki. Cebulę posiekaj i jabłka pokrój w kostkę. Śmietanę wymieszaj z majonezem oraz z odrobiną soli i pieprzu, dodaj jabłka i cebulę. Śledzie układaj na półmisku, polej przygotowanym sosem i posyp posiekanym koperkiem.