MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Arbuz jest źródeł związków ulegających fermentacji przez...
fot. Andrea Piacquadio / Pexels

Co się dzieje z twoim organizmem, kiedy jesz arbuza? Nie tylko dobre rzeczy! Nie każdy powinien go jeść

Nadmierne spożycie arbuza może powodować problemy trawienne

Arbuz jest źródeł związków ulegających fermentacji przez bakterie jelitowe, co u osób z problemami trawiennymi może prowadzić do objawów takich jak wzdęcia, ból brzucha i biegunki. Ze względu na dużą zawartością fruktozy, spożycie owocu powinny ograniczać osoby znajdujące się na diecie eliminacyjnej FODMAP, czyli np. te z zespołem jelita drażliwego.

Zobacz również

Samochody retro zjechały pod Muzeum Kaszubskie w Kartuzach

Samochody retro zjechały pod Muzeum Kaszubskie w Kartuzach

Porozrzucane kości na cmentarzu w Świętochłowicach. Czy są ludzkie?

Porozrzucane kości na cmentarzu w Świętochłowicach. Czy są ludzkie?

Polecamy

Szkoła w Chmurze przestaje być bezpłatna. Jak przebiega rekrutacja?

Szkoła w Chmurze przestaje być bezpłatna. Jak przebiega rekrutacja?

Klub Ludzi z Pasją JDK zaprasza na spotkanie z Robertem Pogorzelskim

Klub Ludzi z Pasją JDK zaprasza na spotkanie z Robertem Pogorzelskim

Hulajnoga elektryczna. Czy wiesz gdzie powinieneś zaparkować?

Hulajnoga elektryczna. Czy wiesz gdzie powinieneś zaparkować?