MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Starsze grzyby żółkną, a potem brązowieją i zasychają. We...
fot. Jerzy Opioła/wikimedia.commons CC BY-SA 4.0

Gigantyczny grzyb, który wygląda jak czaszka. Czy można go jeść? Sprawdź, gdzie szukać czasznicy i co z niej zrobić

Dojrzały owocnik czasznicy

Starsze grzyby żółkną, a potem brązowieją i zasychają. We wnętrzu dojrzewają zarodniki, które rozsypią się, podobnie jak purchawki.
licencja

Zobacz również

Aż 169 prezentacji w ramach 41. edycji DRUZBACKI. Dla kogo nagrody?

Aż 169 prezentacji w ramach 41. edycji DRUZBACKI. Dla kogo nagrody?

Pięknie śpiewają. Wzięli udział w Festiwalu Piosenki "Wesoła nutka" w Łasinie. Foto

Pięknie śpiewają. Wzięli udział w Festiwalu Piosenki "Wesoła nutka" w Łasinie. Foto

Polecamy

Jak podcierać się po kupie? Specjaliści odradzają używania tej jednej rzeczy

Jak podcierać się po kupie? Specjaliści odradzają używania tej jednej rzeczy

Lekki jak chmurka chleb tostowy. Zrobisz go bez większego doświadczenia

Lekki jak chmurka chleb tostowy. Zrobisz go bez większego doświadczenia

W tym roku na Dzień Matki zrobię to obłędne tiramisu truskawkowe. Smakuje jak raj

W tym roku na Dzień Matki zrobię to obłędne tiramisu truskawkowe. Smakuje jak raj