MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Mięso można mrozić, ale trzeba to robić od razu po zakupie....
fot. istockphoto.com

Te produkty możesz zamrozić! Jeśli robisz zakupy na zapas, zamiast wyrzucać jedzenie, włóż je do zamrażarki

SUROWE MIĘSO I WĘDLINY

Mięso można mrozić, ale trzeba to robić od razu po zakupie. W końcu chodzi o to, by mrozić je jak najświeższe, a nie jak najstarsze! Najlepiej mrozić mięso surowe, a wędliny – w plasterkach. Robisz schabowe i chcesz zostawić trochę na następny raz? Zamroź je bez panierki. Mięso możesz trzymać w zamrażalniku kilka miesięcy (drób – 3, wieprzowina – 6, wołowina – 8).

Zobacz również

Cosmicon - Śląski Festiwal Fantastyki w Śląskim Planetarium

Cosmicon - Śląski Festiwal Fantastyki w Śląskim Planetarium

Co za jazda Falubazu! Przegrywali 12 punktami, a i tak wygrali we Wrocławiu!

Co za jazda Falubazu! Przegrywali 12 punktami, a i tak wygrali we Wrocławiu!

Polecamy

Śmiertelne zderzenie dwóch ciężarówek w gminie Iłowo - Osada

Śmiertelne zderzenie dwóch ciężarówek w gminie Iłowo - Osada

Dyrektor Opery Wrocławskiej odwołany przez Zarząd Województwa Dolnośląskiego

Dyrektor Opery Wrocławskiej odwołany przez Zarząd Województwa Dolnośląskiego

Kacza rodzinka w eskorcie policji. Złamała ważny przepis!

Kacza rodzinka w eskorcie policji. Złamała ważny przepis!