10 z 15
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Cukier podnosi poziom insuliny, stymuluje procesy zapalne w...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/b7/18/644b823f2a8b5_o_large.jpg)
fot. pressfoto/freepik
Te produkty nasilają cellulit. Unikaj ich, jeżeli nie chcesz mieć pomarańczowej skórki. Sprawdź, dlaczego powstaje cellulit
Produkty, które nasilają cellulit: cukier
Cukier podnosi poziom insuliny, stymuluje procesy zapalne w organizmie i „okrada” organizm z ważnych składników, takich jak wapń i magnez, a także niezbędne dla zdrowej skóry witaminy z grupy B. A przy tym nie dostarcza żadnych składników odżywczych. To jeden z najważniejszych czynników rozwoju cellulitu! Osoby, które się z nim zmagają, powinny wybierać raczej owoce, świeże i suszone.