Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Warsztaty kulinarne w Tarnowcu. Poznawali tajniki kuchni Kosynierów

Jakub Hap
Jakub Hap
W Gminnym Ośrodku Kultury w Tarnowcu zorganizowano warsztaty kulinarne. Były częścią projektu pn. „Powstanie Styczniowe w wielu odsłonach - PoznajeMy Naszą Historię”.

- Co jedli Kosynierzy? Na to pytanie odpowiedzieliśmy podczas warsztatów. Przykładowe dania z epoki z pomocą uczestników przygotował Pan Henryk Koerner. Zaskakujące swoją prostotą i smakiem dały pogląd zebranym, że powstańcy nie mieli łatwo również w kwestiach kulinarnych. Bardzo dużo zależało od przychylności okolicznych mieszkańców i właścicieli majątków dworskich

- relacjonuje Gminny Ośrodek Kultury w Tarnowcu.

Podczas warsztatów panie z KGW Łubno Opace przygotowywały proziaki, i częstowały nimi wszystkich zebranych.

- Kilka godzin spędzonych w „Powstaniowych” klimatach na długo zostanie w pamięci uczestników warsztatów. Dziękujemy wszystkim, którzy zaangażowali się w przygotowanie warsztatów i za aktywny udział

- czytamy na stronie GOK.

Wydarzenie dofinansowane zostało z funduszy Biura „Niepodległa” w ramach Programu Dotacyjnego „Powstanie Styczniowe 1863-1864”.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Surówka z rzodkiewki

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na jaslo.naszemiasto.pl Nasze Miasto