- Co jedli Kosynierzy? Na to pytanie odpowiedzieliśmy podczas warsztatów. Przykładowe dania z epoki z pomocą uczestników przygotował Pan Henryk Koerner. Zaskakujące swoją prostotą i smakiem dały pogląd zebranym, że powstańcy nie mieli łatwo również w kwestiach kulinarnych. Bardzo dużo zależało od przychylności okolicznych mieszkańców i właścicieli majątków dworskich
- relacjonuje Gminny Ośrodek Kultury w Tarnowcu.
Podczas warsztatów panie z KGW Łubno Opace przygotowywały proziaki, i częstowały nimi wszystkich zebranych.
- Kilka godzin spędzonych w „Powstaniowych” klimatach na długo zostanie w pamięci uczestników warsztatów. Dziękujemy wszystkim, którzy zaangażowali się w przygotowanie warsztatów i za aktywny udział
- czytamy na stronie GOK.
Wydarzenie dofinansowane zostało z funduszy Biura „Niepodległa” w ramach Programu Dotacyjnego „Powstanie Styczniowe 1863-1864”.
Sałatka milionera
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?