Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Zupa wielkanocna (KGW Rymanów)

Składniki:  3 litry...
fot. Archiwum Nowin

Wielkanoc na stołach. Obowiązkowo babki, żur z kiełbasą i jajka. Sprawdzone przepisy od pań z kół gospodyń wiejskich

Zupa wielkanocna (KGW Rymanów)Składniki: 3 litry serwatki, 40 dag boczku wędzonego gotowanego, 60 dag szynki gotowanej, 50 dag kiełbasy wiejskiej, 7 jaj, słoiczek surowego tartego chrzanu (0,33). Wykonanie: Serwatkę zagotować, dodać chrzan ze słoiczka. Wędliny pokroić w średnią kostkę. Boczek gotować przez ok. 5 minut, cały czas mieszając. Następnie dodać do niego szynkę i kiełbasę i dalej gotować na wolnym ogniu. Odlać 1 litry wywaru, wbić i rozkłócić jajka, a następnie wlać do zupy i zagotować. US

Zobacz również

Budowa Ośrodka Ruczaj blisko półmetka. Dębniki zyskają nowy dom kultury

Budowa Ośrodka Ruczaj blisko półmetka. Dębniki zyskają nowy dom kultury

Zobacz zdjęcia z zawodów DT4YOU MTB Maraton Oborniki

Zobacz zdjęcia z zawodów DT4YOU MTB Maraton Oborniki

Polecamy

Te lody mogą ci zaszkodzić! Zawierają odłamki metalu. Znikają z zamrażarek w sklepach

Te lody mogą ci zaszkodzić! Zawierają odłamki metalu. Znikają z zamrażarek w sklepach

Jazda po alkoholu. Tu spotkasz najwięcej pijanych kierowców

Jazda po alkoholu. Tu spotkasz najwięcej pijanych kierowców

Lawina raportów o awarii! "Nie działa Internet i telewizja"

Lawina raportów o awarii! "Nie działa Internet i telewizja"