Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jajko na twardo jest pyszne i zdrowe, ale niektórzy unikają...
fot. istock.com

Z tymi sztuczkami gotowanie to pestka! Poznaj kuchenne triki, które ułatwią ci życie i uratują niejedno danie

Jajko na twardo obrane w moment

Jajko na twardo jest pyszne i zdrowe, ale niektórzy unikają tej potrawy tylko przez to, że jego obieranie może trwać wieki. Widocznie nie poznali jeszcze sposobu, który skraca czas obierania ugotowanego jajka do minimum. Po pierwsze, wodę, w której gotujesz jaja, należy lekko posolić. Po drugie, gdy jajko jest już ugotowane, przed obraniem postukaj nim z każdej strony o blat, by skorupka popękała. Następnie roluj jajko przez chwilę w dłoniach lub na blacie. Wtedy skorupka będzie odchodziła płatami i szybko będziesz mógł wziąć się za jedzenie.

Zobacz również

Tłumy łodzian wybrały się na popularne kąpielisko Młynek w Łodzi

Tłumy łodzian wybrały się na popularne kąpielisko Młynek w Łodzi

Majowe uroczystości na Placu Jana Pawła II w Skierniewicach

Majowe uroczystości na Placu Jana Pawła II w Skierniewicach

Polecamy

Król Kazimierz Wielki zniknął z pomnika? Zdecydowanie nie, to tylko majówkowy żart

Król Kazimierz Wielki zniknął z pomnika? Zdecydowanie nie, to tylko majówkowy żart

Będzie nowy dyrektor Głównego Instytutu Górnictwa. Pokieruje nim Jarosław Zagórowski

Będzie nowy dyrektor Głównego Instytutu Górnictwa. Pokieruje nim Jarosław Zagórowski

Mł. bryg. Jacek Rochowiak Komendantem Powiatowym Państwowej Straży Pożarnej

Mł. bryg. Jacek Rochowiak Komendantem Powiatowym Państwowej Straży Pożarnej