Odziedziczone po przodkach gospodarstwo jest wielką pasją Krzysztofa Niekowala, który z zawodu jest nauczycielem. Na swojej ziemi prowadzi gospodarkę ekologiczną, a w pracach ogrodniczych pomaga mu żona i dzieci. Rodzina uprawia len, orkisz, grykę oraz zioła, a także porzeczki, agrest i drzewa owocowe, głównie orzechy.
Z płodów swojej ziemi, Krzysztof Niekowal produkuje kasze, herbatki owocowe i ziołowe, tradycyjne soki, syropy, konfitury i dżemy, a z orzechów i lnu – oleje.
W czasie spotkania w JDK pasjonat opowie o swoim gospodarstwie, zaprezentuje m.in. tradycyjny wyrób oleju oraz udzieli porad zainteresowanym.
Robert EL Gendy Q&A
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?