MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
„Nastawić na smak dużo włoszczyzny, dwie pieczone cebule, 5...
fot. unsplash.com

Oto przepisy na wigilię z książki kucharskiej z 1910 r. Karp smażony, krem ponczowy i barszcz czerwony z uszkami

Barszcz wigilijny

„Nastawić na smak dużo włoszczyzny, dwie pieczone cebule, 5 dkg grzybów suszonych i kilka buraków ćwikłowych. Gdy smak nagotowany, zalać go barszczem, wrzucić poszatkowane drobno buraki, zaprawić rumianą zaprażką z dużej łyżki masła z mąką, zagotować, posolić i dodać cukru do smaku. Do wazy włożyć osobno ugotowane na wodzie uszka z grzybków”.

Zobacz również

Kompletnie pijany 67-letni kierowca spowodował kolizję

NOWE
Kompletnie pijany 67-letni kierowca spowodował kolizję

Oficjalnie: Kapitan odchodzi z Legii Warszawa

NOWE
Oficjalnie: Kapitan odchodzi z Legii Warszawa

Polecamy

Kwiaty czy słodycze? Sprawdź, jakie prezenty najczęściej kupujemy na Dzień Matki

Kwiaty czy słodycze? Sprawdź, jakie prezenty najczęściej kupujemy na Dzień Matki

Czy to normalne, że język jest biały? Taki nalot na języku może wskazać na chorobę

Czy to normalne, że język jest biały? Taki nalot na języku może wskazać na chorobę

Największe wsie w Polsce. Mogą przyćmić niejedno miasto!

Największe wsie w Polsce. Mogą przyćmić niejedno miasto!